Speedwaynytt

Speedway är inte någon av de absolut största sporterna, men har sedan många år en trogen och hängiven publik. Årets säsong har redan pågått i några omgångar och här är några av de händelser som det pratas mest om just nu.  

Frerdrik Lindgren satte banrekord

Den 17:e maj 2016 hände det äntligen. Efter en inledning med två oavgjorda matcher fick Indianerna till slut en seger när de på hemmabanan Sannahed besegrade gästande Dackarna. Lagkaptenen Fredrik Lindgren var i högform och satte nytt banrekord när han och de andra utklassade gästerna. Det var i det tredje heatet som Fredrik blåste motståndarna av banan genom att köra in på 63,1 - en tid som är två tiondelar bättre än det banrekord som Nicki Pedersen satte för tolv år sen.

Sparande Smederna förnedrade av Lejonen

Smederna har länge varit i ekonomisk knipa. För att försöka sanera finanserna har de därför valt att hålla stjärnorna Grigorij Laguta och Matje Zagar utanför truppen, vilket gav en besparing på ungefär 80 000 kronor. Men det innebar också en allvarlig försvagning av laget. Stjärnorna ersattes av juniorer som hade en både svår och otacksam uppgift, vilket medförde en mycket klar och tung förlust med 25-65 mot Lejonen. 

Lejonen värvar topptrio

Lejonen från Gislaved körde under säsongen 2015 med ett lågbudgetlag, blev överlägset sist och fick en hel del kritik för det. Inför årets säsong blir det dock ändring då världsstjärnorna Nicki Pedersen, Chrios Holder och Hans Andersen nu återfinns i laget. Lejonen har därför alla förutsättningar att finnas med bland de lag som kämpar om guldet och vi ser med spänning fram emot hur den här statsningen ska sluta.