Drömmen att ha en svets i garaget

Många som har ett garage har säkerligen drömt om att också ha en svets. En svets är det ultimata verktyget för mycket. Här hittar du allt du behöver för att göra din dröm till verklighet.

Att svetsa

En metod för att sammanfoga metall är den lätta förklaringen på vad svetsning alltså är. Du kan sedan placera svetsen mellan två metallföremål för att sammanfoga dem. Det finns såklart många olika svetsar du kan välja mellan och det kanske krävs en liten guide för att välja rätt.

Utrustning

Det är viktigt att ha rätt utrustning då du svetsar, maskiner, tillsatsmaterial och tillbehör är något du måste tänka på. Att tänka på säkerheten är bland det viktigaste vid svetsning och därför ska du också tänka på skyddskläder. Kläderna får inte innehålla syntetmaterial på grund av risken för att bli bränd igenom kläderna. Tjocka läderhandskar som tål hög värme. Täck benen med ordentliga byxor och skydda fötterna med slutna skor.

Varför svetsa hemma?

Det är inte svårt att svetsa och du kanske tycker om att hålla på i garaget eller verkstaden. En svets underlättar om du meckar mycket med bilar eller motorcyklar. Även om du fixar rör eller liknande. Eller kanske drömmer du om att bli svetskonstnär?