Vinterförvaring av din motorcykel

När hösten gör sig påmind och vintern sedan väntar oss blir du tvungen att ställa undan din motorcykel. Precis som när björnen går i ide så mår motorcykeln bäst om den får tillbringa vinterhalvåret under tak. Men det är mer att göra med detta än du kanske tror.

Först och främst måste du se till att cykeln inte tar skada under den här tiden. Börja med att tvätta den ordentligt och fylla på ordentligt med luft i däcken. Därefter är en jämn temperatur det viktigaste. Om förvaringen sker utomhus så ska du låta motorcykeln vila under en presenning eller något liknande. Rätt temperatur till vinterförvaringen är ett måste.

Det blir vår och sommar på nytt

Förbered dig för nästa säsong medan vi uthärdar den mörka årstiden. Har du servat hojen innan du ställde in den för vintern vet du att allt är i sin ordning. Var inte snål med bensinen heller utan fyll upp tanken för att förhindra kondensbildning.

Batteriet är en annan sak som är lätt att glömma bort. Stödladda därför batteriet under vinterhalvåret. Har du tagit hand om din MC före vintern, blir det roligare att ta fram den till våren. Då räcker det med en snabbkoll för att se att allt fungerar.