Kommande säsong för MotoGP

Säsongen 2015 avslutades med spänningar mellan Jorge Lorenzo, Marc Márques och Valentino Rossi, vilket italienaren Rossi inte tänker låta sig påverkas av till årets säsong.

Inför säsongstarten är Valentino Rossi revanchsugen och vill vinna mästar titeln i MotoGP 2016. Hans imponerande meritlista visar att han erövrat sex stycken MotoGP titlar och är alltid närvarande vi de stora evenemangen. Efter en sammandrabbning med Marc Márquez under förra säsongen i Malaysia och en start som sist, slutade Rossi på en fjärde plats i sista Grand prix tävlingen och utan mästar titel.

Jorge Lorenzo är stallkamrat med Rossi och tänker försvara sin mästaritel från 2015 även den här säsongen. Av 18 möjliga pallplatser erövrade Lorenzo hela 12 under föregående MotoGP säsong. Jorge Lorenzo är en av favoriterna att räkna med för i MotoGP 2016.

Den unge föraren Marc Márquez lyckades under förra säsongen roffa åt sig fem Grand Prix. Han slutade på en riktigt fin fjärde plats i VM och fick ett stort gap mellan sig och sina lagkamrater både för Honda och Yamaha under säsongen. Han kommer bli en förare att räkna med inom kommande år.


Dani Pedrosa fick sig sex pallplatser förra säsongen och kan inte konkurera med Yamahas favoritförare. Honda kommer under året försöka att komma närmare Lorenzo och Rossi, men som det ser ut, kommer troligtvis Pedrosi enbart bidra med ett par segrar i Grand Prix.